Tuesday, February 10, 2009

Meie Soome instituudis otsustasime hakata infoblogi pidama, sest vahel leiame asju, mida tahaksime teistelegi tutvustada. Alati ei ole võimalik igale seda väärivale asjale oma üritust pühendada, ja alati kõik keda asi huvitaks, ei saa kohale tulla. Loodame et selle blogi abil saaksid soome kultuuri huvitavate näidistega tutvuda ka need, kes alati meie üritustele tulla ei saa. Alguses me küll blogit väga ei reklaami, vaatame kuidas asi hakkab töötama. Katsetame, kuidas blogipidamine meil õnnestub. Aga teretulemast meie blogi lugejaks, kes juba oled meid üles leidnud!

Kuna seda blogid kirjutavad ka instituudi soomlastest töötajad, allakirjutanud sealhulgas, loodame et lugejad vaatavad mööda kirjavigadest ja tugevast soome aktsendist.

Täna õhtul, 10. veebruaril, kell 17 Tallinna osakonna saalis, Harju 1, heidab kirjandusteadlane, kriitik ja kirjanik Suvi Ahola pilgu soome uuemale proosale. Jutuks tulevad muuhulgas aasta 2008 Finlandia-preemia kandidaatid. Preemia võitis Sofi Oksaneni Eesti ajaloo teemaline Puhdistus, mis ilmub kevadel eesti keeles. Soovitan soojalt lugeda! Ootan väga, mida Suvi Aholal on öelda näiteks Katri Lipsoni raamatust Kosmonautti, mis kirjeldab kosmonautiks saamisest unistava Murmanski nooruki elu 1980. aastatel. See raamat on mul lugemist ootavate raamatute järjekorras, ja sinna võiks kindlasti paigutada ka teisi täna jutuks tulevaid teoseid. Luban, et pärast Suvi Ahola külastust jagame mõtteid täna jutuks tulevate teemade põhjal ka blogis, nii et teil on põhjust meie blogit ka teine korda külastada!

Jenni

No comments:

Post a Comment