Tuesday, February 17, 2009

Tulevase vanamemme eeskujud


Kui ma seda kirjutan, kuulen oma töötoa kõrval asuvast saalist ohhetamist, ahhetamist ja natuke naeru ka. Põhjus on Inge Lööki näitus Vahvad vanamemmed.

Praegu kaunistavad Tallinna osakonna seini 21 pilti vanamemmedest, kes oskavad elu nautida. Nad ei raiska aega selle peale, et möelda kuidas vanemas eas naised peaksid kellegi teise arvamuste kohaselt käituma. Nad ei oota unelmate vanataati, kes tuleks ja teeks nende elust seikluse. Seda nad saavad ise teha, ei ole vaja muud kui julget pealehakkamist.

Vanamemmedes on midagi, mis teeb elust vaatajalegi rõõmsama. Elust nautimiseks ei pea olema noor, ilus ja edukas, piisab sellest et on elus. Kui kõik läheb hästi, saab minustki veel vahv vanamemm. Eeskujusid kõik tulevased vanamemmed ja muud huvilised saavad vaadata Tallinnas kuni märtsi lõpuni. Pärast seda jätkab näitus ringlemist mööda Eestit, nii et mujal elavatel on ka lootust seda näha.

Võib-olla tuleb vanamemmede positiivne ellusuhtumine sellest, et nad on aru saanud et õnnelikud lõpud on ainult ajutised, aga samuti on lood õnnetute lõppudega. Perspektiivi praegusele majanduslangusele võib otsida neljapäeval kell 17 Soome instituudi Tallinna osakonnast, kus Tallinna ülikooli õppejõud Helena Sepp räägib Soome majanduskriisedest läbi aegade. Loeng on eesti keeles. Tere tulemast!

Jenni

No comments:

Post a Comment